Skip to content Skip to footer

Nästa generation led ramper är definitivt redan här. Med sina förbättrade egenskaper inom såväl ljusflöde och prissättning så slår märkena SEEKER och W-Light ut det mesta inom samma prisklass. 

Extraljus innefattar både led ramper och runda extraljus och har som främsta ändamål att förbättra belysningen på din bil när dina originalljus inte ger tillräcklig belysning. Huruvida en led ramp (ibland kallad ljusramp) eller runda extraljus passar dina behov är helt en fråga om preferens och behov. Skulle man dock finna sig i situationen att runda extraljus är det som passar bäst så är SEEKER definitivt det märke man leta efter.

Seeker har med sin nya högpresterande CREE-dioder och utvecklade TIR-optik en av marknadens mest prisvärda produkter i sin klass. Just TIR-optiken, som säkerhetsställer att ljuset inte missriktas utan istället håller ett jämnt ljusflöde oavsett om du väljer bred eller riktad ljusbild, har aldrig varit så effektiv som nu.
 

ARB är ett välkänt märke, men idag har flera nya varumärken kommit ikapp och erbjuder betydligt lägre priser

 
Om du istället önskar en led ramp på din bil så är W-Light producenten att föredra. De tysktillverkade dioderna från Osram i kombination med dess många gånger böjda utformning gör att ljuset har en lång kastlängd samtidigt som den räcker ut i vägrenen.

Både SEEKER och W-Light produkter kommer generellt med en garantitid på 2-3 år, någonting som understryker kvalitén. Vi rekommenderar att man tar del av objektiva tester för att skapa sig en uppfattning om vilken produkt som passar en bäst. Besök denna webbplats för mer information om tester för både led ramper och runda extraljus.

Viktigt att påpeka är dock att priserna för fordonsbelysning från nämna tillverkare differerar, men ligger i topp när det kommer till just prisvärdheten. Detta i synnerhet om man jämför med föregångare på marknaden, som med samma utgångsläge ändå dragit upp på priset samtidigt som de inte sällan ner på kvalitén. Det är återigen därför som garantitiden på inköpt vara är så viktig.